DOBRODOŠLI, samo za vas ponujamo količinske popuste na vse Zeo-Medic izdelke ter brezplačno dostavo nad 50€ naročil!

O Zeolitu

Nekaj o naravnem Zeolitu

Beseda zeolit izhaja iz grških besed ,,ZEO” (vreti) in ,,LITHOS” (kamen), kar v prevodu pomeni kamen, ki vre.

Njegova struktura je sestavljena iz kristalne mreže, katere ogrodje sestavljajo tetraedri SiO4 in AlO4, med katerimi so oblikovane vdolbine in kanali velikosti 0,4μm, ki so napolnjeni z vezanimi ioni K +, Na +, Ca ++, …

Zahvaljujoč svoji strukturi zeolit deluje kot goba, zato ima močno adsorpcijsko moč in visoko kationsko izmenjalno kapaciteto.

Za medicinske namene se uporablja striktno kristalni zeolit klinoptilolit.

Zeolit klinoptilolit lahko daje medicinsko uporabne učinke le, če je aktiviran, ne glede na fizikalno-kemijske lastnosti, ki jih ima v svoji naravni obliki.

Da se klinoptilolit lahko uporablja za prehrano ljudi, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji: Granulacija mora biti čim bolj fina in se meri v µm in nm. Granulacija naših izdelkov je manjša od 1 μm do največ 20 μm visoka kationska izmenjalna kapaciteta – ugodne učinke na človeško telo imajo zeoliti, katerih kationska izmenjalna kapaciteta je nad 150meq/100gr. zeolit.Naši izdelki imajo kapaciteto kationske izmenjave nad 180 meq/100 gr.zeolit, ki je v vrhu najvišje kakovosti na svetu.

Visok odstotek klinoptilolita do 95% – odstotek klinoptilolita se razlikuje od ene lokacije do druge.

V naravi je več kot 200 vrst zeolita. Najkakovostnejši sta kubanski in japonski s 95 % klinoptilolita.

Naši izdelki vsebujejo 90-95 % klinoptilolita, ki je v samem vrhu svetovne kakovosti.

O Zeolitu

Zakaj izbrati Zeolit?

Zaradi izjemnih lastnosti in zdravilne moči so zeolit na Japonskem poimenovali »čarobni kamen«, v Grčiji pa »kamen življenja«.Tako ima opisani zeolit specifično sposobnost, da posrka strupene snovi iz našega telesa v svojo tridimenzionalno kristalno strukturo, sestavljeno iz med seboj povezanih votlin. Od najmanj do najbolj nevarnih, kot so težke kovine (živo srebro, svinec, arzen …) in radioaktivni delci.Zeolit je koristen tudi za prebavni sistem. Spodbuja prebavo in lahko pomaga pri preprečevanju driske, ki jo povzroča velika količina amoniaka v črevesju. Ta mineral absorbira škodljive nitrate in nitrite (ki jih najdemo v industrijsko predelani hrani, da bi ohranili svežino in videz).Z izločanjem škodljivih snovi zagotavlja zdravo delovanje in močnejšo odpornost telesa. Na tem seznamu je treba izpostaviti zelo razširjene herbicide, pesticide, nikotin, alkohol, pa tudi proste radikale.Zeolit klinoptilolit je popolnoma naravna snov, ki se v celoti odstrani iz telesa. Ne morete predozirati niti ne povzroča neželenih stranskih učinkov. Ob zaužitju deluje aktivno 4-6 ur.
Scroll To Top
Close
Close

Košarica

Close